Loading Sündmused
This event has passed.

Olete oodatud osa võtma traditsioonilisest toidutööstuse aastakonverentsist „Uued olud, uued võimalused?“ T 16. aprillil kell 10.00-17.00  Radisson Blue Olümpia Hotelli Konverentsikeskuses kohapeal või osalejana veebis. Meie konverents toimub ka sel aastal osalejatele hübriidversioonina, kuid ootame osalejaid jälle rohkem kohapeale Radisson Blu Hotel Olümpia Konverentsikeskuse saali.
 
Palume konverentsile registreeruda hiljemalt T 9. aprilliks SIIT LINGILT
Tänavuse aastakonverentsi raames räägitakse majandusarengutest maailmas, tutvustatakse Eesti jäätmereformi, jäätmereformi korraldust Soomes ja jagatakse praktilisi näiteid Eesti toidu müügist välisturgudele. Selle aasta konverentsi fookuses on toiduainetööstuse majanduskeskkond ja mõjutegurid sh jäätmemajandus, mida lahatakse ka diskussioonivoorus.
 
Traditsiooniliselt autasustatakse konverentsil ka tootekonkursi “Eesti Parim Toiduaine 2024” võitjaid. Tseremoonial osalevad regionaalminister Madis Kallas ja Vabariigi Presidendi abikaasa pr Sirje Karis.
 
Konverentsi kava:
18. Toiduainetööstuse Aastakonverents 2024:
UUED OLUD, UUED VÕIMALUSED
16.aprill 2024
Hübriidkonverents Tallinnas, (Radisson Blu Olümpia hotel)
 
9.00 – 10.00            Registreerimine, hommikukohv
10.00 – 10.05            Sissejuhatus
Sirje Potisepp Toiduliidu juhataja
10.05 – 10.15            Pöördumine
Veljo Ipits Toiduliidu volikogu esimees
 
I sessioon: TOIDUAINETÖÖSTUS JA MAJANDUSKESKKOND
 
Moderaator               Sirje Potisepp
 
10.15 – 11.00            Majandusarengud maailmas lähiaastatel       
Arko Kurtmann COOP Pank AS ärikliendipanganduse juht ja juhatuse liige                           
 
11.00 – 11.30            Kuhu kadus kindlustunne?
Peeter Raudsepp Eesti Konjunktuuriinstituudi direktor
 
11.30 – 11.55            Kogemuslugu: kuidas Eesti toitu maailma müüa
Jörgen Herman Liviko AS ekspordidirektor
                                   
11.55 – 12.00            I sessiooni kokkuvõte  
 
12.00 – 12.55            Lõuna, fuajees toodete degusteerimised
 
II sessioon: TOIDUAINETÖÖSTUS JA MÕJUTEGURID
Moderaator: *            Sirje Potisepp
 
13.00 – 14.10            “Eesti Parim Toiduaine 2024” väljakuulutamine, võitjate autasustamine
Tseremoonial osaleb regionaalminister Madis Kallas ja Vabariigi Presidendi abikaasa Sirje Karis
 
14.10 – 14.40            Jäätmemajanduse korraldusest Soomes
Juha-Heikki Tanskanen  Finnish Packaging Recycling RINKI Ltd CEO
 
14.40 – 15.00             Tervislik paus, toodete degusteerimine  
           
15.00 – 15.30            Eesti jäätmereformist
Ivo Jaanisoo Kliimaministeeriumi asekantsler
 
15.30 – 16.30            Diskussioonivoor*: Mida teha pakenditega?
 
Moderaator: Marko Udras
Osalejad: Katrin Tamm Nordic Milk, Janne Laik- Lõhmus Maag Food, Ivo Jaanisoo Kliimaministeerium, Argo Luude Eesti Keskkonnateenused
 
16.30 – 16.45            Lõppsõna ja kokkuvõte – moderaator
 
Järgneb vastuvõtt banketisaalis.              
 
*korraldaja jätab endale õiguse teha vajadusel programmi muudatusi
 
Täpsem info ja registreerimine www.toiduliit.ee või telefonil +3726484621
 
Konverents toimub MAK 2014-2020 “Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas” toiduohutuse valdkonna raames, toetab Euroopa Liit.
MAK (Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfond
 

Go to Top