Vilsi Angus on pereettevõte, kus kasvatatakse mahedaid ja stressivabalt peetavaid Aberdiin Anguse tõugu veiseid otse Lõuna-Eesti puhtas looduses. Farmi eesmärk on pakkuda ehtsat, kvaliteetset ja mahedat veiseliha otse tarbijale – ilma vahendajateta.

Vilsi Anguse farm sai alguse 2012. aastal, kui soetasti endale esimesed 17 tõupuhast lehmvasikat Aberdeen Top Genetics OÜ-st. “Hindame väga koos suurepärase tõumaterjaliga Rünno Marmorilt kaasa saadud õpetussõnu ja häid nippe” sõnavad Tiina ja Ivo Tomson.

Veisekasvatusega alustamise hetkest alates on pandud väga suurt rõhku aretusele. Ülioluliseks peetakse loomade heaolu ja tingimusi. Mida rohkem loomi seda vähem tähelepanu jagub igale üksikule loomale. Sellegipoolest, nüüdseks juba 80 pealises ammekarjas, eraldatakse alati vastpoeginud ammed koos vasika või vasikatega eraldi aeda, et tekiks parem side ja oleks vähem stressi. Väga suurt tähelepanu pööratakse aeglasele ja stressivabale võõrutusele. Heaolust vähemoluline ei ole loomulikult ka kvaliteetne sööt, vesi, mineraalid ja alati värske karjamaa. Kasutatakse portsjonkarjatamist tagamaks iga 3-4 päeva tagant värske söögilaua loomadele 🙂 See eeldab suurt planeerimist ja palju karjaaiakilomeetreid. Tulemus on hea side loomadega ja paremad juurdekasvud väiksematel hektaritel.

  • Parim Lihaveisekarjakasvataja 2019

  • Parim Mahetootja 2019

Jaga seda uudist: