Toimumisaeg: neljapäev, 14. november 9:30 – 16:30
Koolituse formaat: Veebikoolitusena Zoom platvormil
Korraldaja: Eesti Toiduainetööstuse Liit
Läbiviija: TJO Konsultatsioonid OÜ
Koolituse eesmärgiks on anda osalejatele selge ja praktiline ülevaade, mida tuleb teha IFS Food nõuetele vastava toiduohutuse ja kvaliteedijuhtimissüsteemi väljaarendamiseks oma organisatsioonis.
Registreerumine koolitusele SIIT lingilt.
PÄEVAKAVA
Moderaator ja lektor: Jussi Onoper
9.30 – 11.00 Sissejuhatus
Ülevaade toiduohutuse juhtimissüsteemide sertifitseerimisest
Ülevaade IFS Food standardi uuenenud nõuetest (8. versiooni uuenduste võtmes)
1 Valitsemine ja pühendumus
11.00 – 11.15 Sirutuspaus
11.15 – 12.45 Ülevaade IFS Food standardi uuenenud nõuetest (jätkub)
2 Toiduohutuse ja kvaliteedijuhtimissüsteem
12.45 – 13.15 Lõuna
13.15 – 14.45 Ülevaade IFS Food standardi uuenenud nõuetest (jätkub)
3 Ressursijuhtimine
4 Toimimisprotsessid
14.45 – 15.00 Sirutuspaus
15.00 – 16.30 Ülevaade IFS Food standardi uuenenud nõuetest (jätkub)
4 Toimimisprotsessid (jätkub)
5 Mõõtmised, analüüsid, parendused
Standardi rakendamise sammud
IFS Food auditite eripärad
Koolituse kokkuvõte
Lektor: Jussi Onoper, OÜ TJO Konsultatsioonid konsultant
*Korraldaja võib vajadusel teha päevakavas muudatusi
Sihtrühm ja registreerimine:
Täienduskoolitus toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas“ toidu ja toiduohutuse valdkonna raames, toetab Euroopa Liit.
Täienduskoolitused on tasuta sihtrühma kuulujale, kui ettevõttel on piisavalt vähese tähtsusega abi (VTA) jääki.
Koolituse sihtrühm on:
– põllumajandustoodete töötlemise või turustamisega tegelev füüsilisest isikust ettevõtja ja tema töötaja ning eraõigusliku juriidilise isiku osanik, aktsionär, liige, juhtorgani liige ja tema töötaja;
– põllumajandustoodetest mittepõllumajandustoodete töötlemise sh toidu valmistamise või töötlemisega tegelev füüsilisest isikust ettevõtja ja tema töötaja ning eraõigusliku juriidilise isiku osanik, aktsionär, liige, juhtorgani liige ja tema töötaja;
– toidu valmistamise või töötlemisega tegelev avalik-õigusliku juriidilise isiku juhtorgani liige või töötaja;
– põllumajandustootjate valdkonda teenindavad isikud (nt kokkuostuga tegelevate ettevõtete töötajad);
– isikud (Fred või ettevõtte esindajad), kes koguvad teadmisi uue tegevusvaldkonna kohta;
– põllumajanduslike esindus- ja erialaorganisatsioonide (MTÜ-d, mille liikmeteks on põllumajandussaaduste töötlejad) juhatuse liikmed ja töötajad.
Koolitusel osalemise eest arvestatakse vähese tähtsusega abi (VTA). Abisumma ühe osavõtja kohta arvutatakse osavõtjate lõpliku arvu järgi, kuid see ei ületa 270 eurot.
Ettevõtja peab pidama tekkepõhist arvestust vähese tähtsustega abi (VTA) kasutamise üle. VTA vaba jääki saab kontrollida ka veebilehelt https://www.fin.ee/riigihanked-riigiabi-osalused-kinnisvara/riigiabi
Kui osaleja ettevõttel ei ole piisavalt VTA vaba jääki, siis on osalemise eest antav toetus riigiabi ning sellisel juhul tuleb ettevõttel esitada enne tegevuse toimumist riigiabi taotlus (vormi saab korraldajalt).
Keskmise suurusega ettevõtja korral toetatakse infopäeval või koolitusel osalemist 60%, mikro-ja väikeettevõtja korral 70% ning suurettevõtja korral 50% ulatuses osaleja kohta.
Puudujääv osa tuleb osalejal/ettevõttel endal tasuda.
Lisainfo: Liina Laineveer, Eesti Toiduainetööstuse Liit, Tel. +372 6 484 978, liina.laineveer@toiduliit.ee
MAK (Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfond