Toimumisaeg: reede, 23. august 10:00 – 15:00
Infopäeva formaat: veebiplatvormis Teams
Sihtgrupp: Infopäev on mõeldud venekeelsele sihtrühmale, kellel on vajalik saada esmaseid teadmisi toiduhügieeni ja -ohutuse kohta.
Infopäeva sisu: infopäeval antakse ülevaade ja esmased teadmisi toiduhügieeni ja -ohutuse kohta.
Koolitaja: Hilja Pillisner, toiduhügieeni koolitaja (Dokumendiabi OÜ)
10.00-11.30 loeng
Sissejuhatus, toitu käsitlevad õigusaktid, toiduhügieeni põhimõtted, toidukäitleja kohustused.
11.30-11.45 paus
11.45- 13.15 loeng
Enesekontroll, eeltingimusprogrammid ja HACCP; mikroorganismid, nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid; toidu kaudu levivad haigused, toidumürgistused ja -infektsioonid.
13.15-13.45 Lõunapaus
13.45-14.45 loeng
Toidu füüsikaline, keemiline (s.h allergeenidega) ja mikrobioloogiline saastumine ning selle vältimine; puhastamine, desinfitseerimine ja kahjuritõrje; tootmisruumide korrashoid; isiklik hügieen.
14.45- 15.00 Küsimused-vastused
Infopäev toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas“ toidu ja toiduohutuse valdkonna raames, toetab Euroopa Liit.
Infopäev on tasuta ja sellest võivad osa võtta kõik huvitatud isikud. Osalemine on vähese tähtsusega abi (VTA), abisumma ühe osavõtja kohta arvutatakse osavõtjate lõpliku arvu järgi, kuid see ei ületa 200 eurot.
Ettevõtte esindajana osalejale on infopäev tasuta, kui ettevõttel on piisavalt vähese tähtsusega abi (VTA) jääki. Ettevõtja peab pidama tekkepõhist arvestust VTA kasutamise üle. VTA vaba jääki saab kontrollida ka veebilehelt https://fin.ee/riigihanked-riigiabi-osalused-kinnisvara/riigiabi
Lisainfo: Liina Laineveer, Eesti Toiduainetööstuse Liit, Tel. +372 6 484 978, liina.laineveer@toiduliit.ee