Loading Events

Osalemiseks  täida registreerumisvorm (hiljemalt 14. aprill kl 12.00).
 
Toidutööstuse aastakonverents on pikaaegse traditsiooniga suurim ja töötlejatelt kõrgelt hinnatud ja oodatud üritus, mis hõlmab kogu toidutarneahela ulatust – alates tootvatest ettevõtetest kuni lõpptarbijateni. Konverentsi eesmärk on tutvustada osalejatele majanduslikke ja toidusektoriga seotud arengusuundi, andes neile vajalikud teadmised konkurentsis püsimiseks nii globaalses turukeskkonnas kui koduturul. Toidutööstuse Aastakonverents 2025 eesmärk on pakkuda põhjalikku ülevaadet sektori hetkeseisust ja tulevikuprognoosidest. Konverentsi peateema keskendub toiduainetööstuse ja majanduskeskkonna vastastikusele mõjule ning sektorit mõjutavatele teguritele. Täiendava väärtusena ja meedia tähelepanu suurendamiseks toimub konverentsi raames tootekonkursi “Eesti Parim Toiduaine 2025” võitjate autasustamine kaasates Eesti Vabariigi Presidendi kantselei esindajana pr Sirje Karist ning Regionaal- ja põllumajandusministri.
 
Ajakava (soovi korral lae alla: ETL_AK2025_A4-21):

9.00 – 10.00          
Registreerimine, hommikukohv

10.00 – 10.05         
Sissejuhatus – Sirje Potisepp (Toiduliidu juhataja)

10.05 – 10.15       
Pöördumine – Veljo Ipits (Toiduliidu volikogu esimees)

I sessioon: TOIDUAINETÖÖSTUS JA MAJANDUSKESKKOND

Moderaator: Sirje Potisepp

10.15 – 11.00
Eesti toiduainetööstus rahvusvahelises võrdluses – Raul Eamets (majandusteadlane)

11.00 – 11.30   
Teooria ja praktika – kuidas efektiivsust saavutada? – Joosep Sõnajalg (Relex Solutions kliendikogemuse juht), Martin Küüsmaa (Maag Food AS äriarenduse, planeerimise, kvaliteedi ja keskkonna direktor)

11.30 – 11.55     
Kogemuslugu: kuidas Eesti toitu maailma müüa – Alo Süvari (Scanola Baltic AS müügidirektor)

11.55 – 12.00         
I sessiooni kokkuvõte

12.00 – 12.55        
Lõuna, fuajees toodete degusteerimised

II sessioon: TOIDUAINETÖÖSTUS JA MÕJUTEGURID

Moderaator: Sirje Potisepp

13.00 – 14.10   
“Eesti Parim Toiduaine 2025” väljakuulutamine, võitjate autasustamine
Tseremoonial osaleb regionaalminister ja Vabariigi Presidendi abikaasa Sirje Karis

14.10 – 14.40
Inimese tarbimispsühholoogiast – Ivar Soone (majandusteadlane ja käitumispsühholoog)

14.40 – 15.00
Tervislik paus, toodete degusteerimine

15.00 – 15.30 
Kuidas peatada Eesti rahvusvahelise konkurentsivõime langus? – Peeter Raudsepp (Eesti Konjunktuuriinstituudi direktor)

15.30 – 16.30      
Diskussioonivoor: Kelle asi on Eesti toidutööstuse konkurentsivõime?
Moderaator: Katre Kõvask – Aasta Tööstur 2024
Osalejad: Ahti Kuningas (MKM kantsler), Jaanus Vihand (A.Le Coq), Anne Mere (Fazer Baltic), Ragnar Kõiv (Eesti Pagar)

16.30 – 16.45        
Lõppsõna ja kokkuvõte

Järgneb EPT vastuvõtt banketisaalis

* korraldaja jätab endale õiguse teha vajadusel programmi muudatusi
 
Osalustasu: 45 EUR + km, v.a. personaalselt tasuta kutsutud.
Konverents viiakse läbi „Põllumajanduslike teadmiste ja innovatsiooni süsteemi“ ehk AKIS raames.
 
Lisainfo:
Liina Laineveer
+3726484621
www.toiduliit.ee

Go to Top