Eesti Lihaveisekasvatajate Selts, Eesti Maaülikool ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda korraldavad: 3-päevane loengusari „Lihaveisekasvatus“
Kõikidel päevadel tõlge eesti keelde.
Lektor: Maiju Pesonen, Soome Loodusvarade Instituut (LUKE)
Aeg: 17-19. aprill
Aeg: 17-19. aprill
Registreerimine avatud kuni 13. aprillini aadressil https://forms.gle/ RcSe5CCR5ANNA2cy7
AJAKAVA:
17. aprill, kell 12.00 – 15.00
Koht: Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu (Koogimäe tee 4, Keava, Kehtna vald, 79005 Raplamaa)
Veiseliha kvaliteedi hindamine lihassilma mõõtmise teel elusloomadel – praktiline demonstratsioon
Koht: Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu (Koogimäe tee 4, Keava, Kehtna vald, 79005 Raplamaa)
Veiseliha kvaliteedi hindamine lihassilma mõõtmise teel elusloomadel – praktiline demonstratsioon
18.aprill 9.00 – 16.00
Koht: Eest Maaülikool (Fr. R. Kreutzwaldi 62, Tartu, auditoorium A201)
Lihaveise tõud ja ammlehmade kasvatamine
Lihaveise tõud ja ammlehmade kasvatamine
- Lhaveisetõugude tutvustus, tõu valik, ristamine
- Lihaveiste pidamise süsteemid
- Lihaveiste karjatamise korraldamine
- Kehakonditsiooni hindamise kasutamine tootmises
- Asendusmullikate kasvatamine
19.aprill kl 9.00 – 16.00
Koht: Eest Maaülikool (Fr. R. Kreutzwaldi 62, Tartu, auditoorium A201)
Lihaveiste söötmine
- Kuidas söötmine mõjutab mäletsejaliste kasvu
- Tootmise eesmärgid
- Söödad
- Söötmine (erinevad vanuserühmad)
- Söödaratsiooni planeerimine