Ööbiku Gastronoomiatalus Raplamaal 24. augustil pidas Eesti šaroleeklubi koostöös Anu Ait OÜ-ga ühe vahva seminari “Veiseliha meie toidulaual”. Kokkutulnuid oli ligi 50, kohale tuldi nii saartelt kui Lõuna-Eestist, et ikka kuulata uudiseid lihaveisekasvatuse maastikul, omavahel suhelda ja tippkoka käe all valmistatud šaroleeliha degusteerida.

Vastavalt päevakavale ettekanded:

  • Anu Hellenurme, Anu Ait OÜ juhataja, EPKK Lihatoimkonna juht – Tarneahela põhine koostöö lihasektoris
  • Kaja Vainula VTA Juhtivspetsialist (loomatervishoid, loomakaitse) –  Nõuded söötmises ja lihaveise kasvatuses
  • Tõnu Põlluäär, ETKÜ Tõuraamatu- ja aretusosakonna juhataja – Šarolee jõudluskontrolli tulemused
  • Targo Pikkmets – Parim Lihaveisekasvataja 2014, Talu ja Tulu OÜ, konsulent –  Söömust mõjutavad tegurid
  • Marika Oeselg – Aasta konsulent 2019 – Soovitused pidamises- ja söötmistingimustes lihaveisekasvatuses
  • Andres Vaan – Parim lihaveisekarjakasvataja 2019, Topi Mõis OÜ – Karjatamine, söötmise hindamine karjas
  • Ants Uustalu, Ööbiku Gastronoomiatalu peakokk  – Veiseliha meie toidulaual

Lisaks olid üllatuskülalised: PRIA esindaja, kes rääkis PRIA loomade registri teemal, olevikust ja tulevikust ning Tanel Bulitko teemal lihaveiste müük. ETKÜ kaudu.

 

Ja muidugi oli seminari tähtis osa grillitud veiseliha degusteerimine koos vestlusringiga.

Tühja kõhuga ei läinud koju keegi!

 

Täname Anu Hellenurme ja Anu Ait OÜ, BalticAgrot, Ants Uustalu ja Ööbiku Gastronoomiatalu, kõiki ettekannete tegijaid ja osalejaid!

 

Järgmiste kohtumisteni!

Eesti šaroleeklubi juhatus

 

P.S: Vaata rohkem pilte Galeriist

Jaga seda uudist: